2020-07-21

Dicséret és semmi más


Képzeld el, hogy van egy szerető barátod, aki mindig elérhető amikor csak segítséget kérsz tőle. Te megbecsülöd amit tesz, de minden beszélgetésetek kizárólag a te szükségleteidre és vágyaidra összpontosulnak. Ritkán fordítasz arra időt, hogy egyszerűen csak elmondd neki, hogy ő egy nagyszerű barát.

Nekem van egy ilyen Barátom, akivel így bántam - ez a barát nem ember, hanem az én Uram.

A Zsoltárok 119:146 eszembe juttatta hibámat:

Naponta hétszer dicsérlek téged igazságos döntéseidért.

A zsoltáríró annyira szerette Istent és az Ő Igéjét, hogy gyakorlatba fektette azt, hogy naponta hétszer dicsérje Őt. Még éjfélkor is felkelt ebből a célból (Zsoltár 119:62).

Milyen gyakran fordítok időt arra, hogy egyszerűen csak dicsérjem Istent anélkül, hogy segítséget kérnék tőle?

Otthonunkban beállítottunk egy ébresztőórát, amely minden órában jelez, hogy megálljunk egy pillanatra és imádkozzunk. Meg vagyok győződve arról, hogy ezek az imák közül némely csupán tiszta dicséret kell, hogy legyen.

Vajon neked szükséged van-e arra, hogy hozzáadj egy kis tiszta dicséretet imáidhoz?

Megjegyzés: A zsoltáríró gyakorlata, hogy naponta hétszer dicsérte Istent, nem parancsolat. Nem kell, hogy legalisztikus szabályt csináljunk belőle. Inkább emlékeztető kellene, hogy legyen, hogy fordítsunk minden nap időt arra, hogy egyszerűen csak dicsérjük Urunkat. Talán felkeléskor mondhatnál egy-két tisztán dicsérő mondatot, vagy étkezések alkalmával.



-------------

Eredeti: Praise and Nothing Else

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment