2020-03-10

Teremtettél egy “istent” saját képmásodra?


“Meg kell, hogy engedjük Isten Igéjének, hogy szembeszálljon velünk, hogy felkavarja a biztonságunkat, hogy aláássa az önelégültségünket, és megdöntse gondolkodási és viselkedési mintáinkat.” - John R.W. Stott 

Ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, be kell, hogy valljuk, hogy kevesen vannak köztünk olyanok, akik azt szeretnék, hogy Isten igéje megváltoztassa őket. 

Jobban szeretjük a megerősítést, bátorítást és vigasztalást. 

Kultúránk azt tanítja, hogy az állandó dicséret jót tesz önképünknek, de ez nem igaz. Sokkal inkább a nárcisztikus minőségeket hozza ki belőlünk és visszatart bennünket attól, hogy beismerjük saját bűneinket és gyengeségeinket. 

Sokan saját képükre teremtenek egy “istent”, olyant, aki csupán gyengéd szavakat szól, még akkor is amikor kijavításra és feddésre van szükségük. 

De Isten túlságosan ❤szeret bennünket ahhoz, hogy ilyent tegyen, ezért ezt mondja: 

Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit ❤szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.” 
Zsidók 12:5-6 

Akit én ❤szeretek, azt helyreigazítom, megfegyelmezem, sőt, megfenyítem. Ezért teljes erővel igyekezz, változtasd meg szívedet és az életedet!” Jelenések 3:19 





-------------

Eredeti: Have You Created A God in Your Own Image? 

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment