2019-07-16

5 ötlet a hatékonyabb imához

5 ötlet a hatékonyabb imához

Volt már olyan érzésed, hogy nehéz “kezelned” az imaéletedet? 

Gondod van azzal, hogy összpontosíts és emlékezz az imakérésekre? 

Túl hosszúnak tűnik az imalistád, szinte már elborít? 

A Kolossé 4:2-ben azt olvassuk, hogy legyünk kitartóak az imában, éberek és hálásak. Éppen ezért mindig arra törekszem, hogy új módszereket fedezzek fel, melyek által hatékonyabb lesz az imaéletem. Íme öt tipp, ami segíthet: 

Készíts egy “imafájlt”: készíts egy “receptes fájl”-hoz hasonló köteget, kis, kb 8x13cm-es kartonokból, amelyekre napi, heti, illetve havi imaszükségleteket írsz, így áttekinthető lesz és több mindent le tudsz fedni. 

Gyűjts “imafotókat”: amikor utazunk, mindig magammal viszek egy kis fényképalbumot képekkel, melyeken a barátaim és a családom tagjai szerepelnek. Ezek is jó emlékeztetők arra, hogy imádkozzam szeretteimért, akik otthon maradtak. 

Vezess naplólistát: ha leírom az imakéréseket, ez segít abban, hogy összpontosítsak és emlékezzek. 

Imádkozd az Igét: némely imádság, mely megtalálható a Bibliában, tökéletesen illik a listánkon szereplő emberekre. Például: Filippi 1:9-11; Efézus 1:17-19; Kolossé 1:9-14

Írj imákat öntapadó cetlikre, majd ragaszd őket a távirányítódra, a műszerfaladra a kocsidban, a fürdőszoba tükörre, vagy a konyhaablakra. 

Neked milyen ötleteid vannak még?

----------------------

Eredeti: 5 Ideas for More Effective Prayer

Fordította:  Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment