2019-07-02

Bízz teljesen a Bibliában, vagy saját Isteneddé válsz



Egyre több, magát hívőnek valló ember állítja, hogy a Biblia nem isteni inspiráció alapján íródott.

Ez azt jelenti, hogy ők Istennek tartják magukat.

Miért mondom ezt?

Ha abban hiszünk, hogy a Biblia bizonyos részei idejétmúltak, hibásak, vagy emberek gondolatait tartalmazzák, akkor mi magunk határozzuk meg, mi az igazság, és mi a hamisság. Ezt pedig egyedül Isten teheti meg. (1)

Abban hinni, hogy a Biblia hibás, nem csak bálványimádás, hanem tudományosan sem helyénvaló:

1. A Biblia teljes mértékben megbízható, sokkal inkább mint bármilyen más ősi kézirat. Isten megengedte, hogy felfedezzünk néhányat a legrégebbi kéziratok közül 1947-ben (Holt-tengeri tekercsek), amik bizonyítják, hogy csak néhány, igen kicsi és jelentéktelen hiba csúszott a kéziratokba az elmúlt több ezer év alatt, mióta megírásra kerültek. (2)

2. A Biblia minden egyes könyvét emberek jegyezték le. Ha nem hiszed, hogy ezek az emberek Isten inspirációja alatt álltak, amikor Igéjét lejegyezték, akkor semmiben nem tudsz megbízni, ami a Bibliában van. Még Jézus szavait is emberek jegyezték le. (3)

Vagy teljes hitünkkel bízunk a Biblia szavában, vagy saját Istenünkké válunk.

Én bízom az Írásban, és te?

------------------

(1) Azok az emberek, akik nem bíznak az Írásban, nagyon gyakran engedik, hogy hamis tanítóik váljanak istenükké, hiszen megengedik nekik, hogy megmondják, mi igaz a Bibliában és mi nem. Fontos tudni, hogy a Bibliában semmi nem idejétmúlt vagy lejárt, hanem minden igazság és parancsolat, még az Ószövetségben írtak is, éppen úgy szól a mai hívőknek.

(2) Isten képes felügyelni és biztonságban megőrizni Igéjét és pont ennek bizonyítékát adta. Nem engedte, hogy emberi hiba vagy mulasztás miatt gyeremekei megbízható igazság nélkül maradjanak.

(3) Nézd meg: 2 Timóteus 3:16-17, Zsidók 4:12, 2 Péter 1:20-21

----------------------

Eredeti: Trust Scripture or become your own God

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment