2019-05-14

Légy óvatos a "hiperkegyelem" tanítássalHa még nem hallottad a „hiperkegyelem” kifejezést, akkor is egészen biztosan találkoztál már a hiperkegyelmet hangoztatók hamis tanításának egyikével.

Ez egyfajta „érezd-jól-magad” tanítás, a következő hitelvekkel: (1) 

1. Minden bűn – legyen az múltbeli, jelenbeli, vagy jövőbeli – már megbocsájtatott, és így nem kell a hívőknek semmit sem megbánniuk, vagy megvallaniuk.

2. Amikor Isten reánk néz, csak szent és megigazított embereket lát, a bűneinket nem.

3. Minden bűn ugyanolyan Isten szemében, ezért kik vagyunk mi, hogy másként ítéljük meg a homoszexualitást, mint a pletykálás bűnét?

4. Az a helyzet, hogy egyáltalán nem ítélhetjük meg senkinek a tetteit.

5. Istennek nincsenek parancsai a hívő számára, hiszen már nem vagyunk a törvény alatt.

6. A Szent Szellem bátorítja a hívőket. Nem győzi meg őket a bűneikről.

7. Isten szeretetének abszolút semmi feltétele nincs.

Ezeket a hamis tanokat olyan gyakran emlegetik, hogy őszinte szándékú, komoly hívő emberek is már elfogadják őket.

Az egyetlen mód, ahogy megvédhetjük magunkat ezektől és más hamis tanoktól, hogy Isten Igéjét körültekintően tanulmányozzuk.

A kegyelem nem kegyelem, ha nem jár együtt az igazsággal. (János 1:17).

 ---------------

(1) Nem minden hiperkegyelem tanító támogatja mind a hét tant, de legtöbb mindegyikük tanításában hallható.

Vizsgáld meg mit mond az Írás ezekről a hamis tanokról :

1. Találunk parancsot a bűnbánatra és bűnvallásra az Írásban és nem csak a megtéréssel összefüggésben: (1 János 1:9; Jakab 4:7-10; Jakab 5:16; Jelenések 3:3).

2. A mennybe Krisztus igazsága alapján lépünkbe, de itt a földön, mindentudó Istenünk látja bűneinket, megfedd minket, megbánásra hív, fegyelmez és tanít minket: (Jelenések 3:19; Zsidók 12:6).

3. Egy bizonyos módon egyenlőek a bűneink, más szempontból azonban nem. Isten nem ugyanúgy tekint egy kisgyerek felelőtlen viselkedésére, mint a nemi erőszakra.

4. Mások tetteivel kapcsolatban úgy is hozhatunk ítéletet, hogy magát a személyt nem ítéljük el.

5. A keresztényeknek komolyan kell venniük felelősségüket a saját érettségükre való törekvésben. (Róma 8:12; Filippi 2:12-13).

6. A Szentlélek meggyőz minket a bűneinkről és megszomorodik, amikor bűnt követünk el. (János 16:8; János 16:13; Efézus 4:30)

7. A megváltás Isten szeretetének a legnagyobb jele, de van egy tagadhatatlan feltétele. Azok kapják meg a megváltás ajándékát, akik hisznek (John 3:16). Isten örökkévaló szeretettel szereti a hívőt, de érettségünk, jutalmaink és lehetőségeink feltételekhez vannak kötve.

További olvasnivaló a témában: Hiperkegyelem

---------------

Eredeti: Be aware of hypergrace

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...