2018-10-11

Korlátlanul fogyasztható kísértések


Kerülöm a korlátlan fogyasztást kínáló éttermeket.

Ezt azért teszem, mert a vágyam, hogy a lehető legtöbbet kapjam a pénzemért és az evés iránti szeretetem általában összefognak ellenem és legyőzik a mértékletességem.

Az Írás is említi ezt a gyengeségünket:


"Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, amely minden más embert is előbb-utóbb elér. Isten azonban hűséges, ezért nem fogja megengedni, hogy túl nehéz megpróbáltatásnak legyetek kitéve. Sőt, amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok belőle. Így ki fogjátok bírni a megpróbáltatást.” (1 Korintus 10:13)

Ez azt jelenti, hogy Isten megadja az erőt, hogy bármilyen szembejövő kísértést legyőzzünk. Próbatételeink nem rosszabbak, mint amit más emberek is előbb-utóbb megtapasztalnak. 

Isten mindig biztosít "menekülő útvonalat", ha hajlandóak vagyunk azt elfogadni. És néha a szabadulás útja az, hogy teljes mértékben elkerüljük a kísértést. Ezért nem megyek korlátlan fogyasztást kínáló éttermekbe.

Vannak olyan területek az életedben, ahol be kell ismerned a gyengeséged és távol maradnod olyan helyzetektől, amik bűnbe vihetnek. Gondolkodj el ezen, imádkozz érte és aztán cselekedj!

---------------------------

Eredeti: All-You-Can-Eat Temptations

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat. 

No comments:

Post a Comment