2018-08-14

Öt mód, ahogy sátán szól hozzánk



Isten megszólíthat a teremett világ által, a Biblián vagy a Szent Szellemen keresztül, más hívők által, és a körülményeken keresztüll is (Olvasd el: Öt mód, ahogy Isten szól hozzánk). 

De légy óvatos, sátán utánozhatja Isten hangját: 

1. Szól, hogy elválassza a teremett világot Isten tervétől és arra bátorít, hogy a teremtést imádjuk a Teremtő helyett, az állatokért harcoljunk, a meg nem született gyermekek helyett, dicsőítsük a szexualistást Isten tervén kívül, és kiálljunk az evolúció mellett (Róma 1:18-32; 2 Péter 3:3-7). 

2. Szól Isten Igéjének félremagyarázása által, kiragadja, kicsavarja, más összefüggésbe helyezi és visszaél vele (Máté 4:1-11, különösen 6. vers). 

3. Hamis isten szerint valóságot ajánl az által, hogy helytelen meghatározást nyújt a szeretetről, ami arra ösztönöz, hogy fogadjuk el kultúránk morális értékeit és Isten Igéjével nem egyező dolgokat tegyünk (2 Korintus 11:3-4). 

4. Szól emberek által, felvizezi az evangéliumot, meggyőz, hogy a könnyebb utat válasszuk és magunkat tegyük a legelső helyre (1 Korintus 15:33; Efézus 5:6). 

5. Szól a körülmények által és megnyitja a kísértés kapuját (1 Mózes 3:1-7). 

Védelmünk: 

Légy éber - 1 Péter 5:8 

Viseld Isten teljes fegyverzetét, és mindent vizsgálj meg az Igazság Kardjával - Efézus 6:10-18 

Keresd Isten menekülőútját - 1 Korintus 10:13

---------------------------------------------------------------

Eredeti: 5 ways satan speaks

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat. 

No comments:

Post a Comment