2018-02-08

Gyűjts naponta


Nem tudtak ültetni, sem aratni, így Isten természetfeletti módon mannát küldött nekik – ízletes, egészséges gabonát. A manna nem csak Isten szeretetének bizonyítéka volt, hitüket is próbára tette. 

Nem állták ki a próbát... folyamatosan panaszkodtak és egyiptomi rabszolga eledelt követeltek.

Mostanában rájöttem, hogy mennyire sokszor teszek én is ugyanígy. Sokkal gyakrabban vagyok csalódott, azért amim nincs, mint amennyire élvezni tudom Isten csodálatos jelenlétét és gondoskodását életemben.  

„Bizony, próbára tett benneteket azzal is, hogy... bőségesen táplált a mannával, amelyet azelőtt nem ismertetek, sőt hírét sem hallották még őseink sem. Így tanított meg arra, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Örökkévaló szájából származik.” (5 Mózes 8:3; Máté 4:4).

Isten Igéje mindig készen áll, hogy egészséges és jól-táplált legyek, csak be kell fejeznem azután vágyódni, amim nincs, és el kell kezdenem „gyűjteni és enni” az Ő Igéjét minden nap.

„Krisztus beszéde és tanítása teljes gazdagságában éljen bennetek és közöttetek! Tanítsátok és tanácsoljátok egymást mindenféle bölcsességgel! Isten iránti őszinte hálával énekeljetek zsoltárokat, himnuszokat és a Szent Szellemtől származó énekeket!” Kolossé 3:16   

copyright 2012, Bible Love Notes 



Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Eredeti: Collect it daily

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment