2014-04-16

Jól figyelj, és fontold meg a válaszod!

Wetherford kisasszony egy leánynevelő intézet nevelőtanáraként tevékenykedett az 1800-as évek végén. Amikor tudomást szerzett Rowland Bingham afrikai missziós munkájáról, elmondta Binghamnek, hogy ő is szeretett volna missziós munkát végezni, egyháza vezetői azonban elutasították a jelentkezését.

 

„Azóta a missziókért dobog a szívem” – mondta Wetherford.

 

Wetherford kisasszony csupán alapszükségletekre költött – az összes keresetét félretette, beleértve csekély örökségét is.

 

Amikor mindezt az összeget Binghamnek adományozta, a férfi azt mondta neki, hogy nem fogadhatja el az utolsó dollárjait, hiszen mi lesz akkor, ha szüksége lesz valamire?

 

„Mi mást tehetnék ezzel a pénzzel Bingham úr? Úgy érzem, hogy ezt az összeget Isten Önnek szánta. Hogyan tarthatnám meg magamnak?”

 

Ezek a szavak évszázadok elteltével is megítélnek engem.

 

Isten pedig hozzáfűzi, hogy: „emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra.János 4,34-36

 

Isten naponta megkérdez bennünket az erőforrásainkról, prioritásainkról, értékeinkről, valamint az iránta érzett szeretetünkről. Figyeljünk rá, és válaszoljunk imádságos szívvel.

 

 


Igaz történet Janet and Geoff Benge: Rowland Bingham, Into Africa's Interior (Rowland Bingham – út Afrika belsejébe) című művéből.