2013-07-07

Istentől való barátok

Vajon kit ismersz jobban? Kedvenc sorozatsztárjaidat a televíziós műsorokból vagy a barátaidat? 

Isten úgy teremtett minket, hogy nagyobb szükségünk legyen a barátságra, mint a munkára vagy a szórakozásra. Mégis sok barátság – még a szorosabbak is – sekélyes. Nem csoda, hogy oly sok ember lehangolt, csüggedt és magányos. 

Ahhoz, hogy növekedhessünk Krisztusban, szükségünk van a közösséghez való tartozásra és tartalmas kapcsolatokra. Számos érzelmi problémát meg tudunk oldani azáltal, hogy megosztjuk egymással az örömünket és a bánatunkat egyaránt. (Róma 12,15) 

A Zsidók 10,25-öt gyakran értelmezzük arra vonatkozó parancsként, hogy járjunk gyülekezetbe. Ám ez sokkal inkább szól a közösségi kapcsolatok megéléséről, mint pusztán találkozásokról. 

„Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást…” (Zsidók 10,24-25) 

Amennyiben még nem tartozol valamilyen keresztény közösséghez, keress egy olyat, ahol bátorítást kaphatsz a Krisztusban való növekedésre, illetve ahol másokat is erre buzdíthatsz. 
Balla Márta fordítása 
God Friends
 
Ezt az üzenetet az új audiós funkció használatával hallgathatod meg.: