2012-12-10

A hatékony imádság

Érezted-e már valaha, hogy nehezen tudod az imaéletedet „kordában tartani”? Gondot okoz az, hogy emlékezz az imakérésekre, és összeszedett légy imádkozás közben? Leterhel az imakérések sokasága? 

Én szakadatlanul új módszerek után kutatok azért, hogy az imádságom hatékonyabb legyen. 

Íme néhány ötlet: 


Ima-kártyák: A menyemnek van egy 7,5x12,5 cm-es kártyákat tartalmazó doboza. Ezekre a kártyákra napi, heti és havi imakéréseket ír fel azért, hogy minél több imakérést le tudjon fedni. 
Fényképek: Barátaink és családtagjaink fényképét egy kisméretű albumban vittük magunkkal, amikor Budapestre utaztunk. Ezek a képek otthonmaradt szeretteinkre emlékeztettek, és arra is, hogy imádkozzunk értük. 
Naplóbejegyzések: Az, hogy lejegyzem az imakéréseket, segít abban, hogy emlékezzem rájuk, és az imádkozásban összeszedettebb legyek. 
Imádkozás igeversek segítségével: Néhány igevers különösképpen alkalmas arra, hogy azoknak a konkrét személyeknek a nevét belefoglaljuk, akikért az imát mondjuk. Például: Filippi 1,9-11; Efezus 1,17-19; Kolossé 1,9-14. 
Ragassz imakéréseket öntapadós papíron a távirányítódra, a könyvjelződre, az autód műszerfalára, a fürdőszobai tükrödre vagy a konyhaablakra. 

Vannak-e további ötleteid a lista kiegészítésére? 
Balla Márta fordítása 
Prayer Helps 
image: Free Digital Photos
Ezt az üzenetet az új audiós funkció használatával hallgathatod meg: itt: