2023-08-20

"Miért teremtette Isten az embert úgy, hogy képes legyen vétkezni?"


A Szentírás azt mondja, hogy “mindig legyetek készen” számot adni hitetekről, ezért gondoljuk át a következő kérdést:

"Miért teremtette Isten Ádámot és Évát úgy, hogy képesek legyenek bűnt elkövetni?"

Tudjuk, hogy Isten bármit megtehet, amit akar. Úgy programozhatta volna az emberiséget, mint a robotokat, diktálva minden lépésünket. De Ő nem robotokat akart.

Azt akarta, hogy megértsük az őszinte és igazi szeretetet, ehhez pedig szabad választási lehetőség szükséges.

Biztos vagyok benne, hogy nem örülnék annak, ha a férjemet és a gyerekeimet arra programoznák, hogy szeressenek. Azt szeretném, hogy önmagamért szeressenek, és Isten azt akarja, hogy mi is önmagáért szeressük Őt.

Tehát Isten úgy teremtette meg Ádámot, Évát és az egész emberiséget, hogy képesek legyünk döntéseket hozni, és bár azt akarja, hogy helyesen döntsünk, nem kényszerít rá bennünket.

Ennek a válasznak ki kell elégítenie bennünket, de azt is el kell ismernünk, hogy nem érthetjük meg teljesen Isten terveinek minden szemszögét, mert Isten útjai feljebbvalóak a mi teljes értelmünknél (Ézsaiás 55:9). 

"Mi is hasonlóképpen vagyunk: most csak úgy látjuk a valóságot, mintha egy homályos tükörben szemlélnénk. De mikor eljön a teljesség, mindent szemtől-szembe és világosan fogunk látni. Most mindent csak töredékesen ismerek és értek, de akkor majd olyan tökéletesen fogok ismerni és érteni mindent, ahogyan maga Isten ismer engem." (1Kor 13:12). 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment