2023-08-27

Azóta hiszünk ebben a három hazugságban, amióta a Sátán megkísértette Évát


✔ Sok önmagát kereszténynek valló személy hallgat a Sátánra, amikor ezt suttogja: “Csakugyan azt mondta Isten?” (1Mózes 3:1). Ezért azt állítják, hogy bizonyos szentírási parancsolatokat egyszerűen csak emberek írtak.

Ez olyan, mintha a 2Timóteus 3:16-17 ezt mondaná: “A Szentírás egy része Istentől ihletett, de nem az egész.

✔ Sok önmagát kereszténynek valló személy állítja, hogy ésszerűtlen elvárni, hogy az emberek szembeszálljanak bizonyos kísértésekkel. Például azt mondják, hogy az egyedülállóktól nem várhatod el, hogy tiszták maradjanak a házasság előtt.

Ez olyan, mintha az 1Korinthus 10:13 ezt mondaná: “Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, amely minden más embert is előbb-utóbb elér. Isten azonban hűséges, ezért nem fogja megengedni, hogy túl nehéz megpróbáltatásnak legyetek kitéve, kivéve bizonyos eseteket, mint például a szexuális bűn. Ezen a területen csinálhatsz amit akarsz.

✔ Sok önmagát kereszténynek valló személy azzal mentegeti bűneit, hogy a körülményeket vagy más embereket hibáztat. Áldozatnak tekintik magukat, nem bűnösnek.

Ez olyan, mintha a Jakab 1:14-15 ezt mondaná: “Minden embert megkísértenek rossz emberek vagy rossz körülmények. Ezért vétkeznek, de ez nem az ő hibájuk.

Összefoglalva:
✔ Hazugságok elfogadása, melyek érvénytelenné teszik Isten parancsait
✔ Engedni a kísértésnek
✔ Mások hibáztatása bűneinkért

Éppen ezek miatt lépett világunkba a bűn. Éva hallgatott a Sátán hazugságaira Isten parancsairól, és engedett a kísértésnek (1Mózes 3:1-6). Aztán ő és Ádám másokra hárították a bűneiket (1Mózes 3:12-13). A Sátán továbbra is csak ugyanazokat a régi hazugságokat mondogatja. Mikor hagyjuk abba, hogy ezekre hallgassunk?

Figyeld meg, hogy ezek a népszerű hazugságok (amelyeket gyakran önmagukat kereszténynek valló személyek is használnak) mennyire hasonlítanak azokhoz a hazugságokhoz, amelyek ebbe a káoszba juttattak minket!

Mit mond a Biblia valójában:

2Timóteus 3:16-17: “Istentől származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyőzően rávilágítson a bűneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint. Mindez pedig azt a célt szolgálja, hogy az Isten embere tökéletes legyen: minden tekintetben felkészült és alkalmas mindenféle jó munkára.”

1Korinthus 10:13: “Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, amely minden más embert is előbb-utóbb elér. Isten azonban hűséges, ezért nem fogja megengedni, hogy túl nehéz megpróbáltatásnak legyetek kitéve. Sőt, amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok belőle. Így ki fogjátok bírni a megpróbáltatást."

Jakab 1:14-15: “Ha valakiben feltámad a gonosz dolgok iránti kívánság, akkor valójában a saját szívének kívánsága csalogatja rossz irányba. Ha ezek a gonosz vágyak meggyökereznek benne, akkor abból bűnös tettek származnak. Amikor pedig a bűn eluralkodik valakiben, az halálba vezet.”

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment