2023-03-12

Törvények, szívek, Szentírás, gyilkosság, kifogások


A szeretet üzenete elkötelezett amellett, hogy segítse a keresztényeket megérteni annak fontosságát, hogy állást foglaljanak azokon a területeken, ahova Isten elhívta őket. Ezért több áhítatot is ennek a fontos témának szenteltünk. Imádkozunk, hogy minél több kereszténynek legyen bátorsága az igazságot szólni, amikor a téma szóba kerül a beszélgetésekben.

Tegyük fel, hogy az országban ahol élsz, nincsenek törvények a gyilkosság ellen. Mondanád-e valamelyiket az alábbiak közül?

1. “Nincs szükségünk törvényekre a gyilkosság ellen. Meg kell változtatnunk a gyilkosok szívét.”

2. “A gyilkosságról vallott nézeteink a valláshoz kötődnek, az egyházat viszont el kell különítenünk az államtól.”

3. "Nos, én személy szerint ellenzem a gyilkosságot, de nem hiszem, hogy az az én feladatom, hogy elmondjam másoknak, hogy ne öljenek."

4. “Ha törvényt hozunk a gyilkosság ellen, az emberek attól még továbbra is ölni fognak.”

5. “Azok a csoportok, amelyek a gyilkosság áldozatának jogaira összpontosítanak, semmit sem törődnek a gyilkos jogaival.”

Soha nem hallottam, hogy bárki is használta volna ezeket a kifogásokat a már megszületett emberek meggyilkolására, azt viszont hallom, hogy nap mint nap használják a még meg nem született emberek meggyilkolására. Sajnos ezeket a kifogásokat néha önmagukat kereszténynek valló személyektől is hallom.

Ami a meg nem születettek meggyilkolását illeti, Roe v. Wade a szakszervezet minden államát arra kényszerítette, hogy a nők “bármikor, bármilyen okból, tetszőleges módon meggyilkolhassák magzataikat”. Képzeld el, ha minden államot arra kényszerítenénk, hogy megengedjük az embereknek, hogy “bármikor, bármilyen okból, bármilyen módon meggyilkoljanak született embereket”!

Ha a fenti kifogások bármelyikét az abortuszra használtad, kérlek, bándd meg. Az igaz, hogy meg kell változtatnunk az emberek szívét (1. kifogás), de bele kell értenünk azokat is, akik ezeket a kifogásokat felhozzák.

Ha olyan nő vagy, aki bedőlt ezen kifogások bármelyikének, akkor te is az “abortusz áldozatai” közé tartozol. Keress és kérj Isten szerinti tanácsot.

Lehet, hogy nem nyerünk meg minden csatát az abortusz elleni küzdelmünkben, de a keresztények erre hívattak el: “Szólj annak érdekében, aki nem tudja jogait megvédeni! Emelj szót a mellett, aki bajba került!” Példabeszédek 31:8 

💙💙💙💙💙💙💙

Hasonló témák:

Ez a rövid áhítat azzal a ténnyel kezdődik, hogy az orvosok valamikor régen úgy gondolták, hogy nincs szükség arra, hogy kezet mossanak, ha több beteget is megvizsgálnak egymás után, valamint más területekkel is foglalkozik, ahol a többség véleménye halálos is lehet.

Óvakodj a Sátán népszerű hazugságaitól! Ez az 1 perces áhítat négy találó példát hoz fel, egyik közülük az abortuszról szól.

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment