2023-03-14

Isten lenéz az égből, hogy lássa, értelmes-e közülünk valaki


Mind a 14., mind az 53. zsoltár ezzel az egyszerű kijelentéssel kezdődik: Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!

Többször olvastam már ezeket a szavakat, de ezúttal elgondolkodtam azon, hogyan mondhatják az emberek, hogy hisznek Istenben, ha úgy élik az életüket, mintha nem is létezne. Ez azért van, mert Istenben hinni több, a szavaknál: megértjük kicsoda Ő valójában:

"Az Úr letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent?" (Zsolt 14:2)

✔ Vannak, akik azt mondják, hogy van Isten, de megtagadják a parancsait, amikor olyan kedvük van. Például jóváhagyják a becstelenséget, hogy többletjövedelemhez jussanak. Vagy igazolhatják a szexuális tisztátalanságot azzal, hogy pornográfiába vagy egy istentelen kapcsolatba keverednek.

✔ Vannak, akik azt mondják, hogy létezik Isten, de megtagadják jellemét azzal, hogy “testre szabják” (magukhoz igazítják) Őt, így népszerűbb lesz a világi kultúra körében.

✔ Vannak, akik azt mondják, hogy létezik Isten, de nem követik Őt. Gazdagságot keresnek istenfélelem helyett, önbecsülést Isten-becsülés helyett, és határok felállítását megbékélés helyett.

Igen, Isten letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent?, Ő pedig többet is meghall a szavainknál. Figyeli az életünket.

Vegyük ezt fontolóra, amikor döntéseket hozunk, kedves keresztények. Bízzunk teljesen az Ő parancsaiban, jellemében és életünkre való elhívásában.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment