2023-01-24

Vajon cukor és árnyék vagy, vagy pedig só és világosság?


Amikor a kultúra jóváhagyja és támogatja a bűnös életmódot, sok keresztény elveszti sóját és elrejti fényét azáltal, hogy ezt teszi:

Úgy döntenek, hogy “szeretetteljes” dolog hallgatni a népszerű bűnökről, mintha azok valamilyen módon “szentesítettek” lennének. Lásd Ezékiel 33:8 és Ezékiel 3:18-19.(1)

A melegeket kezdik áldozatnak tekinteni, nem pedig bűnösöknek, és megpróbálnak másokat hibáztatni életmódjukért, pedig a Szentírás azt tanítja, hogy a bűn mindig személyes döntés (Jakab 1:13-15; Ezékiel 18:20).

Kezdik azt hinni, hogy Isten szemében minden bűn egyforma, de ezzel ellentmondanak a Szentírásnak.

A “nem a mi dolgunk ítélkezni” rendkívül népszerű szállóigévé válik, nem akkor, amikor olyan bűnökről beszélünk, mint a becstelenség, gyilkosság vagy pletyka, hanem pl. amikor az LMBTQ* bűnökről beszélünk.

Ironikus módon ezek a bűnös életmódok az embereket a pokolba küldik, és károsítják testüket, lelküket és szellemüket a földön (1Korinthus 6:9-11; 1János 3:6). Ezenkívül a történelem feltárja, hogy ezeknek a “természetellenes” bűnöknek az elfogadása nemzeteket pusztíthat el (Róma 1:18-32; Júdás 1:7).

Választhatjuk a kultúrát vagy a Szentírást, de nem választhatjuk mindkettőt.

Tehát alaposan mérjük fel a hozzáállásunkat ezekkel a kulturálisan elfogadható bűnökkel szemben, és győződjünk meg arról, hogy só és világossájg legyünk, nem pedig cukor és árnyék.

-------------

*leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek, különösek

(1) Ezékiel 33:8: "Ha ezt mondom a bűnösnek: Bűnös vagy, meg kell halnod! - és te nem mondod meg, és nem figyelmezteted a bűnöst, hogy rossz úton jár, akkor az a bűnös meghal ugyan bűne miatt, de vérét tőled kérem számon."

Mivel az LMBTQ bűnök “szentesítetté” váltak kultúránkban, gyakran “gyűlölködőknek” neveznek minket, amikor beszélünk róluk. Ez nem is állhat távolabb az igazságtól. Az a gyűlölködő ha semmit sem mondunk, miközben az emberek a lelküket károsítják. Beszédünk legyen kedves, de legyen sóval fűszerezve (Kolossé 4:6). Ez azt jelenti, hogy kegyesen elmondjuk Isten igazságát a megfelelő időben és megfelelő helyzetben, még akkor is, ha az sértő.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment