2022-12-18

Birkák


"Istenem, ti birkák(1) tényleg szánalmasak vagytok, ha egy képzeletbeli barátra van szükségetek ahhoz, hogy értelmet adjatok nyomorult életeteknek..." - idézet egy megjegyzésből a Szeretet üznete angol nyelvű Facebook oldaláról

Ezt válaszoltam rá:

Amit te "képzeltnek" nevezel, azt én tényként ismerem, olyan tényként, amely örökre megváltoztatta az életemet. Amit te "szánalmasnak" nevezel, azt én örömnek és békének ismerem, ami visszatart attól, hogy aljas dolgokat mondjak másoknak, még akkor is, ha ők rosszat mondanak nekem. Amit te "nyomorúságosnak" nevezel, azt én igaz és bőséges életnek ismerem Krisztusban. Nem kell sajnálni engem. ~ "Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." Róma 5:8

A Szeretet üzenetének írása sok ilyen ateistát ismertetett meg velem, akik hisznek(2) Isten nem létezésében és ez durvává teszi őket. Nem veszik észre, hogy ha egy hívőt birkának neveznek, az nem sértés, mert a Jó Pásztort követed. Valójában sértéseik Krisztus szerint áldások (lásd Máté 5:11).

--------------------

(1) Az angol nyelvben egy egyedi szót használtak erre, ami a “birka” és az “ember” szavak kombinációja (“sheeple”), egy lekicsinylő kifejezés, de nem ez az ember találta ki, bár korábban még nem hallotam. Azokra az emberekre értelmezik, akik nem gondolkodnak maguktól, és nem kutatnak a dolgok után, hanem egyszerűen elfogadnak bármit, amit mondanak nekik. Természetesen ez nem igaz az igazi keresztényekre. A béreaiakhoz hasonlóan nekünk is ellenőriznünk kell mindent, amit mondanak nekünk, és össze kell vetnünk Isten Igéjével (ApCsel 17:11).

(2) Miközben hevesen tagadják, az ateistáknak is van hitük (nem bizonyítékuk) abban a nem bizonyított elméletben, hogy nincs Isten. Valójában ők a birkák, de az ő pásztoruk egy tolvaj (Lásd János 10:1-18).


-------------

Eredeti: Sheeple

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

1 comment:

  1. Amikor azt hisszük bennünket utasítanak el, akkor Isten elutasítása van mögötte. 1Sámuel 8:7 „Tégy meg mindent, amit csak kér tőled a nép, hisz nem téged vetettek el, hanem engem vetettek el, hogy ne uralkodjam többé fölöttük. "

    ReplyDelete