2022-11-13

Az istenfélők hisznek Isten haragjában, és tiszteletben tartják azt


Mai modern kultúránkban sokan egy olyan "Jézust" hirdetnek, akit a világ nagy része el tud fogadni. Nem ítélkezik senki életmódja felett, és mindenkit a mennybe küld.

Ennek a hamis "Jézusnak" az evangéliuma: "a bűn zsoldja az élet", és "senki sem szűkölködik Isten dicsősége nélkül"(1).

Ennek a hamis evangéliumnak a követői nem tisztelik Isten tisztaságát, céljait vagy büntetését. Azt hirdetik, hogy csak egy rossz isten büntetné meg őket.

Ezzel szemben az istenfélők tudják, hogy a poklot érdemeljük, és tudjuk, hogy Istennek minden joga megvan arra, hogy megbüntessen minket, ahogy megérdemeljük.

Jézus azt akarja, hogy ismerjük el ezt az igazságot:

"Ne féljetek az emberektől, mert ők csak a testeteket képesek megölni, a lelketeket nem! Istent tiszteljétek és féljétek, aki mind a testet, mind a lelket el tudja pusztítani a gyehennában!" Máté 10:28

Az egészséges istenfélelmünk arra késztet bennünket, hogy "félelemmel és reszketéssel" közelítsünk megváltásunkhoz és megszentelődésünkhöz (komolyan és odaadóan, Urunk tiszteletére törekszünk), mert szeretjük Istent, és csodáljuk az Ő meg nem érdemelt kegyelmét.

"Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." Filippi 2:12-13(2)

Nem tudunk mást tenni, mint "remegni" az örömtől a megváltásunk miatt:

"Félelemmel szolgáljátok az Urat, reszketve vígadjatok!" Zsoltárok 2:11(3)

💙💙💙

Mi az Úr félelme? Ez egy pozitív típusú félelem – olyan hódolat, tisztelet és megbecsülés, amelyet egyedül Isten érdemel. Amikor ráébredünk, hogy nem tudjuk teljesen felfogni, “milyen széles és hosszú, magas és mély” Isten szeretete, akkor nem tehetünk mást, mint hogy kifejlesztjük magunkban ezt az egészséges félelmet (Efézus 3:16-19).

(1) A Róma 6:23-ban és 3:23-ban Isten azt mondja, hogy a bűn zsoldja a halál, és senki sem méltó arra, hogy Isten dicsőségében részesüljön.

(2) "Szeretett testvéreim, ti mindig hallgattatok rám, amikor közöttetek éltem. Most, hogy távol vagyok, még sokkal fontosabb, hogy engedelmeskedjetek. Isten iránti teljes tisztelettel, sőt istenfélelemmel tegyétek teljessé és vigyétek véghez mindazt, ami az üdvösségetekből következik! Mert maga Isten az, aki végzi a munkáját bennetek, és segít, hogy ti is azt akarjátok tenni, ami neki örömet szerez. Ő ad hozzá erőt is, hogy képesek legyetek megtenni, amit kell." Filippi 2:12-13 (Egyszerű fordítás)

(3) "Imádjátok az Örökkévalót tisztelettel és félelemmel, ujjongjatok neki reszketéssel!" Zsolt 2:11 (Egyszerű fordítás)

-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment