2022-04-17

Nem, nem hibáztathatod a tűzhelyet!


Egyszer a TV-ben néztem egy lakáskereső műsort, melyben egy házaspár feng shui otthont keresett.

A feng shui egy taoista hiedelem, miszerint az otthonoknak vannak "energiatérképei", amelyek befolyásolják a vagyont és a kapcsolatokat. Ez a pár úgy gondolta, hogy a mosogatóval szemben elhelyezett tűzhely váltotta ki a vitákat.

Természetesen a lakás hatékony berendezése mellett vagyok, de a feng shui több ennél. A boldogságot külső dolgokra alapozza, és szigorú szabályokat és előírásokat követel meg erkölcsi alap nélkül. Ez minden bizonnyal az, amit a Kolossé 2:8 "üres és megtévesztő filozófiának" nevez.

Mindannyian szeretnénk a körülményeket vagy más embereket hibáztatni veszekedéseinkért, pedig azért vétkezünk, mert úgy döntünk, hogy vétkezünk (Jakab 1:14).

A kereszténység az egyetlen olyan hitvallás, amely megfelelően magyarázza a bűnt, kifejezi felelősségünket, és megmutatja, hogy szükségünk van a Megváltóra (Róma 3:23; Róma 5:8; Róma 10:9; 1Péter 2:24).

Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az Úr. Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehettek, mint a gyapjú.Ézsaiás 1:18

Csak a Biblia Istene tesz ilyen ígéretet.

Biztosak lehetünk abban, hogy ha a konyhánkban vitatkozunk a családtagokkal, az személyes probléma, amit nem a berendezések elhelyezése okoz!


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment