2021-12-07

Bővölködő Pál


Kíváncsi vagyok, hogy azok, akik a modern bővölködés evangéliumát hirdetik, olvasták-e a Bibliát. Ha olvasták volna, tudnák a következő dolgokat:

✔ Jézus azt mondta: "Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg." Lukács 12:15

✔ Jézus beszélt arról is, hogy ostobaság a földi kincseket felhalmozni ahelyett, hogy Isten szerint lennénk gazdagok (Lukács 12:16-21).

✔ A Zsidók 13:5 kifejti, hogy azok, akik ismerik az Urat, megőrzik életüket a pénz szeretetétől, megelégedve azzal, amijük van.

✔ Az 1Timóteus 6:10-11 azt tanítja, hogy "a pénz szeretete minden rossznak a gyökere", ami arra készet némelyeket, hogy feladják hitüket. Ezért kell menekülnünk a világi értékek elől, és törekednünk az "igazságra, kegyességre, hitre, szeretetre, állhatatosságra, szelídlelkűségre".

Néha azon kapom magam, hogy azt gondolom, hogy "megérdemlek" bizonyos dolgokat az életben. Amikor ez megtörténik, igyekszem emlékeztetni magam Pál titkára, arra a titokra, amelyet a bővölködés evangélium prédikátorai soha nem tanulnak meg:

"Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." Pál, Filippi 4:12-13


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment