2021-08-01

Róma 12:1-2: Hálás és átalakuló


A Róma 12 egy csodálatos igazságokban gazdag fejezet, melyek átalakítanak bennünket. Például az első két vers ezt a két erőteljes tényt osztja meg:

1. A keresztényeket Isten áldozati szeretete motiválja.

Te és én a „halálsoron” voltunk, bűnösök voltunk, örök halált érdemeltünk (Róma 3:23). De Jézus közbelépett, és átvette a helyünket. Az életünkkel tartozunk neki (1Korinthus 6:20; 7:23).

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek.Róma 12:1

Ha valaki elutasítja Istent a nehézségek vagy próbák miatt, akkor tulajdonképpen sohasem ismerte meg Őt. Isten semmivel sem tartozik nekünk. Mi tartozunk neki mindennel.

2. A keresztények átalakulnak, nem pedig alkalmazkodnak.

A világ folyamatosan kísért minket, hogy hanyagoljuk vagy utasítsuk el hitünket. Többet kell tennünk, mint ellenállni. Meg kell változtatnunk elménket Isten igazsága által.

“Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. Róma 12:2

Ha őszintén hálásak vagyunk üdvösségünkért, megengedjük Istennek, hogy megváltoztassa szívünket és elménket, hogy megérthessük, mi az, ami Neki tetsző (Filippi 2:12-13).

A Róma 12:1-2 dióhéjban: A keresztény élet = hála és átalakulás.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment