2020-12-13

Üvegen keresztül homályosan látunk


Amikor 2005-ben Budapestre költöztünk, hogy keresztény munkát végezzünk, az első lányunokánk egy éves volt. Az elkövetkező 5 év alatt, amit a tengeren túl töltüttünk, Isten három további unokával áldott meg bennünket.

A technológiának köszönhetően számítógépen keresztül láthattuk az arcukat. De ez nem hasonlíthtó össze azokkal az évenkénti látogatásainkkal az USA-ba, amikor szemtől-szemben is láthattuk őket. Személyes találkozásaink átformálták egymáshoz való viszonyunkat.

Ez az egyik oka annak, amiért az 1.Kor. 13:12 egyike a kedvenc igeverseimnek:

Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.

El tudjátok képzelni amikor meglátjuk majd Urunkat szemtől-szembe! Milyen csodálatos is lesz! Teljesen átformálódunk: “Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában.1.János 3:2

--------------------- 

Az angol “Amplified Bible” szerint 1.Kor 13:12 még néhány csodálatos betekintést nyújt:

“Egyelőre [a tökéletlenségnek idején] tükör által homályosan látunk [elmosódott visszatükröződés, találós kérdés, rejtély], de akkor [amikor eljön a tökéletesség ideje], a valóságot fogjuk látni szemtől-szembe. Most csak részlegesen ismerek [csupán töredékeket], de akkor teljes lesz az ismeretem, épp olyan, mint ahogyan engem is teljesen ismer az Isten.”


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment