2020-08-02

Azt gondolod, hogy Isten egy engedékeny nagypapa?


A korszerű kereszténység gyakran inkább úgy tekint Istenre, mint egy engedékeny nagyszülőre, nem mint egy szerető Apára.

Több tényező is hozzájárul ehhez a hibához: Kultúránk túl nagy hangsúlyt fektet az önbecsülésre és ez a gyülekezetbe is beszivárgott, ez mellett sokkal inkább énközpontúvá váltunk, mint Isten központúvá. Ehhez még hozzátettek a tévtanítások is, amelyek összezavartak bennünket és egyenlővé tették a szeretetet a jóváhagyással.

Isten szeret bennünket, de nem hagy jóvá mindent, amit teszünk. Azt akarja, hogy a legjobbat próbáljuk adni, hogy növekedjünk hitben és betöltsük az Ő céljait életünkben (Eféz. 2:10).

Isten megbocsátja bűneinket, de nem néz el fölöttük. 

Zsidók 12:5-6: “Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.

Amikor igazán szeretünk valakit, akkor csalódunk, ha ő a rossz dolgot teszi. Isten is igazán szeret bennünket.

Ezért mutassuk ki szeretetünket Isten felé azzal, hogy komolyan vesszük a hitünket (Fil. 2:12-13). Fedezzük fel, hogy mi tetszik Neki (Eféz. 5:1-20)! 


-------------

Eredeti: Think God is a Permissive Granddad?

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment