2020-02-04

Köves talajú "hit"

(A magvető példázata, 2. rész) 


Képzelj el egy sekély talajt, melyen még egy réteg kavics is van, ahol az odahulló magvak gyorsan kihajtanak “örömmel”. De amint feljön a nap, elhervadnak és elpusztulnak, mert nincs gyökerük. 

A magvető példázatában (Máté 13:1-23, Lukács 8:4-15, Márk 4:1-20Jézus olyan emberekről beszél, akik úgy fogadják el az evangéliumot, mint a köves talaj a magvakat. 

Azonnal örömmel fogadják Isten Igéjét, de a próbákban gyorsan elesnek. 

Kellenek nekik a megváltás előnyei, de a felelősségeket már nem vállalják. Isten Igéje, melyet örömmel fogadtak, most olyan dolgokat követel tőlük, melyeket nem hajlandók odaadni.(1) 

Lehet például, hogy valaki kicsúfolja őket amikor az Ige nem népszerű tanításáért kiállnak. Lehet, hogy valaki megveti őket amikor hirdetik az evangéliumot. Vagy lehet, hogy egy keresztény barát szembesíti őket a bűneikkel.    

Kezdeti örömük feloldódik, amikor felfedezik, hogy elveszíthetik népszerűségüket, vagy meg kell változtatniuk életmódjukat. 

A köves talajú emberek nem értik, hogy a tanítványságnak ára van (Lukács 14:25-35). 

És azt sem értik, hogy Krisztus követésének hatalmas jutalma van (1Thessz 5:23-24). 

Imádkozzunk ezekért a köves talajú emberekért, hogy megismerjék és megértsék Jézus szeretetét. 

--------------------- 

(1) Lukács egyszerűen “megpróbáltatásról” beszél, de Máté és Márk nyomorúságot, üldöztetést említ, ami közvetlenül Isten Igéjével van összefüggésben. 

-------------

Eredeti: Rocky-Ground "Faith"

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment