2019-12-10

Elrejteni Isten Igéjét a szívünkben


“Isten szent életre hívott el bennünket” (1Thessz. 4:7), egyik módja ennek pedig az, hogy ezt úgy vigyük végbe, hogy “Isten Igéjét a szívünkbe rejtjük” (Zsol. 119:11). 

Elgondolkodtál-e valaha az “elrejteni” szóra ebben a versben?. 

Általában az elrejtésről az jut eszünkbe, hogy eltitkolunk valamit másoktól, de a Zsol. 119:11 nem eltitkolásról beszél. 

Éppen az ellenkezőjéről. Ez leírja azt a szükséget, ami bennünk van arra, hogy Isten Igéje lényünk részévé váljon, nem csupán egy külső hatás. 

Isten Igéjének annyira része kellene, hogy legyen annak akik vagyunk (Zsid. 10:16), hogy az emberek lássák annak visszatükröződését mindenben amit teszünk (Jak. 1:22-24). 

Ezért a rendszeres olvasás, tanulmányozás és Isten Igéjének fejből való megtanulása, valamint recitálása is fontos. Így amikor vezetésre vigasztalásra vagy bátorításra van szükségünk, akkor szükségünk van mindarra, amit előbb “elrejtettünk”. 

Amikor Isten igéje “rejtőzködik” (tartózkodik) a szívünkben, ez lesz az első dolog ami kijön belőlünk minden élethelyzetben.

----------------- 

Eredeti: Hiding God's Word in Our Hearts 

Fordította: Márton Marika 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment