2019-12-08

#6: Boldogok a tiszta szívűek


Boldogok a tiszta űek, 
mert ők meglátják az Istent. 
Senki sem tökéletes, de azok, akiknek tiszta a ❤e, tudatosan arra törekszenek, hogy tiszták legyenek a gondolataik, vágyaik és indítékaik. Érzékenyek a Szentlélek által való meggyőzésre, és Isten tetszésére akarnak lenni (Efézus 5:9-10

A bibliai igazságoknak szentelik oda magukat, nem pedig az elferdített világias filozófiáknak (1.Tim. 1:3-5). 

Minden keresztény számára parancs az, hogy legyen tiszta ❤e (1.Thessz. 4:7; 1.Jn 3:2-3). 

Akiknek tiszta a ❤űek, azok “meglátják Istent”, mert pontosabban látják Isten jellemét (Zsid. 12:14), mely lehetővé teszi számukra, hogy távolabb “lássanak” az ideiglenestől és meglássák az élet dolgaiban az örökkévaló értékeket (2.Kor. 4:18). 

A tiszta ❤ek vágyakoznak arra, hogy meglássák Jézust szemtől-szembe és tökéletesen megértsék az ő tisztaságát és irántuk való szeretetét (1.Kor 13:12; Jel. 22:3-5). 

Boldogok a tiszta ❤űek. 

Állj meg egy percre és olvasd el a Filippi 3:7-21-et, mely feltárja egy tiszta ❤ű ember szenvedélyes vágyait. Hadd tökrözzük vissza ezeket a verseket ezen a héten és kérjük Istent, hogy adjon tiszta ❤et. 

------------ 

Megjegyzés: A linkelt igék a szentségről és tisztaságról szólnak. Jelentésük külömböző, de mégis van ”átfedés”. A tisztaság a görögben azt jelenti, hogy elkülönített, tiszta és meg van tisztítva a bűnös befolyásoktól. A szentség a görögben azt jelenti, hogy “másmilyen” és Isten számára elkülönített, hasonló a jelleme Istenéhez. A szentség magában foglalja a tisztaságot, de még ezen túl is megy. 

-----------------  

Eredeti: #6: Blessed are Pure in Heart 

Fordította: Márton Marika 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment