2019-11-26

Élj Isten Igéje szerint


“Az Úr szent életre hívott el bennünket” (1Thessz. 4:7), a 119. Zsoltár 9-16 pedig 9 lépést ad affelé, hogy hogyan érjük el ezt a célt. 

Az első a listán: Élj Isten Igéje szerint (Zsol 119:9). 

Ebben a részben a héber megfelelője az “ige” (más fordítás szerint “beszéd”) szónak magába foglal parancsolatokat, ígéreteket és kinyilatkoztatásokat. 

Ez mindent átfogó. 

Ha valóban szeretjük Istent, akkor engedelmeskedünk parancsolatainak, mert hiszünk az Ő jellemében és bízunk ígéreteiben. 

Szívből fogunk engedelmeskedni, nem a fejünkből és igyekezni fogunk Neki tetszeni, nem csupán azért, hogy elkerüljük a büntetést. 

Meg fogunk bocsátani, másokat jobbnak vélni magunknál, tisztelni fogjuk szüleinket, szeretni embertársunkat, gondozni gyermekeinket, segíteni a szükségben lévőknek, tiszta beszédet használunk, megosztjuk az evangéliumot, és más jó cselekedeteket teszünk,(1) nem csupán azért, mert ez a kötelességünk, hanem azért, mert szeretjük Urunkat és tetszésére szeretnénk lenni úgy, hogy Igéje szerint élünk. 

Engedelmeskedhetünk Istennek anélkül, hogy szeretnénk Őt, de nem tudjuk Őt szeretni anélkül, hogy engedelmeskednénk Neki. 

----------------- 

(1) Referenciák: 
Megbocsátás: Kolossé 3:13 
Jobbnak tartani másokat: Filippi 2:3 
Tisztelni a szülőket: Efézus 6:2-3 
Szeretni embertársunkat: Márk 12:33 
Gondozni gyermekeinket: Efézus 6:4 
Segíteni a szükségben lévőket: Jakab 2:14-17 
Tiszta beszédet használni: Efézus 5:4 
Megosztani az evangéliumot: Máté 28:18-20 
Jó cselekedeteket tenni: Efézus 2:10 

 -----------------

Eredeti: Living According to God's Word

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment