2019-09-24

Népszerű vagy igaz?



Csodálatos dolog amikor megdicsérnek vagy elismernek. De az állandó jellegű dicséret éretlenné és büszkévé tesz. 

Az Ige biztosítja számunkra a szükséges egyensúlyt: 

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. 2Tim 3:16-17

A Szeretet üzenete népszerűbb lenne, ha csak olyan áhítatokat jelentetne meg, amelyek mindenben jóváhagyják az embereket és sohasem teszik őket kihívások elé. 

És akkor is népszerűbbek lennénk, ha felkarolnánk a kultúrális trendeket, és elhallgatnánk Isten erkölcsi parancsolatait. 

De a mi célunk nem az, hogy emberek helyeslését nyerjük el (Gal 1:10). 

Valójában Jézus azt mondta, hogy “Mindenki gyűlölni fog benneteket miattam, de aki mindvégig állhatatosan kitart, az üdvözül.” (Mt 10:22). 

Ezért szóljuk az igazságot szeretetben és növekedjünk hitünkben, legyünk érett tagjai Krisztus testének (Ef 4:15)!

 ------------------- 

Megjegyzés: A revizionista, progresszív és ex-vangéliumi mozgalmak egyik mozgatórugója az a vágy, hogy megszabaduljanak Isten erkölcsi parancsaitól, és hogy a kultúra elfogadja őket. Nem könnyű gyűlölve lenni Krisztusért. De amikor rájössz, hogy Ő mit tett értünk, akkor nincs más választásod!

-------------------

Eredeti: Popular or Truthful

Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment