2019-08-11

Megérinteni, megfogni, vétkezni


“Egy kutatás alkalmával megállapították, hogy minél tovább tartunk a kezünkben valamit (egy boltban), annál nagyobb vágyat érzünk annak birtoklására - és annál hajlandóbbak vagyunk fizetni érte. De még ennél is rosszabb, hogy ezek a birtoklási vágyak előtörnek belőlünk már az áru 30 másodpercnyi kézben tartása után.”(1) 

Fontos mérlegelni vásárlási szokásainkat, különösen ha hajlamosak vagyunk a túlköltekezésre. 

De az érintés/tartás elve több mindenre is érvényes, nemcsak a vásárlás alkalmával elkövetett vétkekre. Ezért is mondja a 2Korinthus 6:17

“Ezért tehát menjetek ki közülük, és váljatok külön tőlük, így szól az Úr, tisztátalant ne érintsetek, és én magamhoz fogadlak titeket.” 

Ez az igazság illusztrálva van a Zsoltárok 1:1-ben, ahol látható a bűn fokozatos előrehaladása: először csak együtt járunk a bűnösökkel, majd együtt állunk, végül együtt is ülünk velük. 

Isten jól tudja, hogy az “érintés” által elkövetett bűnök, akár kezünkkel, akár szívünkkel tesszük őket, eltávolítanak bennünket a bibliai értékektől és arra bátorítanak, hogy megalkuvást kössünk. Ez lehet pl az, hogy többet költünk, mint amennyi pénzünk van, megeszünk egy felesleges szelet kalácsot, erkölcstelen könyvekkel vagy TV műsorokkal szórakoztatjuk magunkat, vagy egyszerűen csak elvesztegetjük az időt, amit hasznosan és felelősségteljesen is eltölthetnénk. 

Tanuljunk meg imádkozni mielőtt “megérintünk” valamit! 

 -----------------------

(1)Idézet a “Great Ways to Save Right Now” (Nagyszerű módszerek, hogy most megspórolj) című magazin 2012 novemberi kiadásából, 194. oldal 

 ---------------------

Eredeti: Touching, Holding, Sinning
Fordította: Márton Marika

 Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment