2019-05-28

Virrassz Jézussal!



„A lelkem halálosan szomorú. Várjatok meg itt, és virrasszatok velem!” ~ Jézus, Máté 26:38 

Amikor szenvedünk, depressziósak vagyunk, vagy telve vagyunk stresszel és elbátortalanodunk, emlékeznünk kell erre a versre és hogy Krisztus mennyit szenvedett értünk. 

Tökéletes Urunk annyira szomorú volt, hogy majdnem ez okozta halálát. 

„Halálos gyötrődésében még kitartóbban imádkozott, és verejtéke olyan volt, mint a földre hulló nagy vércseppek.” Lukács 22:44 

Érdekes, hogy Lukács, az orvos, feljegyzi ezt a jelenséget, amit hematidrosisnak hívnak. 

Tudta, hogy Atyjától elválasztva függ majd a kereszten, az egész világ bűnét hordozva és ennek fájdalmától az izzadságmirigyek kis hajszálerei megrepedtek, és a megpattant hajszálérből kilépő vér véresre festette az izzadságcseppjeit. Urunk emberként szenvedett. 

Krisztus eközben arra kérte tanítványait, hogy nagy szüksége idején virrasszanak vele, de ők elaludtak. (1) 

Krisztus minket is arra kér, hogy "virrasszunk" és ne tétlenkedjünk, míg visszatér (Máté 25:13; Márk 13:33). 

Ne aludjunk el! 
----------------- 
(1) Amikor azt olvasom, hogy a tanítványok elaludtak, elszomorodom. De rájöttem, hogy valószínűleg nem voltak vele tisztában, hogy mi fog történni Krisztussal, és nem élt bennük a Szent Szellem sem, mert még nem jött el (Apcsel 1:8). De bennünk ott él a Szent Szellem, és mi értjük annak fontosságát, amit Krisztus elvégzett a kereszten. Így tehát "virrasszunk", drága keresztények!


Eredeti: Keeping watch with Jesus

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment