2018-12-23

Úgy keressük Őt, mint ahogy a Bölcsek tették?



Heródes papjai, akik ismerték az Írásokat, elmondták a Bölcseknek a Betlehemről szóló próféciát. (Máté 2:1-6

A Bölcsek, akik pogány országból érkeztek, nem ismerték Isten Igéjét, ezért Isten számukra érhető módon szólította meg őket: a csillagokon keresztül. (1) 

Ez azért fontos, mert bizonyítja, hogy még azokat az embereket sem hagyja Isten magára, akikhez nem jut el a Biblia, az Ő szava. Ha őszintén keresik Jézust, meg is fogják találni. 

De miért tűnik úgy, hogy ez csak nagyon ritkán fordul elő? 

Biztos, hogy többször hallják meg Isten hangját az emberek, amint ahány alkalomról tudunk, de szomorú tény az, hogy a legtöbb ember elutasítja Isten hívó szavát. 

Több ezer pogány kutatta már a csillagokat, de csak ezek a Bölcsek indultak útnak. Több ezer zsidó tanulmányozta már az Ószövetség szavait, de még Heródes papjait sem érdekelte, hogy elmenjenek megnézni az újszülött Jézust. 

Isten a pogányokhoz más módon is tud szólni, mint csupán a Biblián keresztül. Hozzánk az Igén keresztül szól, de bárhogyan is jut el hozzánk a hangja, csak azok válaszolnak rá, akik igazán keresik Őt. 

A bölcsek élő bizonyítékai Jeremiás 29:13-nak: "Kerestek majd engem, és meg is találtok, mert teljes szívvel-lélekkel kerestek."

---------------------- 

(1) Ez nem azt jelenti, hogy Isten akár pogány istenek által is szólhat. Ehelyett különböző módon hívja fel magára az emberek figyelmét, hogy megtalálják Jézust, az egy igaz Istent.

Eredeti: True Seekers Like the Magi

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment