2018-07-10

Trón vagy fapad?



A magyarok „fapados járatnak” hívják a leegyszerűbb európai repülőjáratokat.

Az elmúlt évtized során, sok amerikai légitársaság is „fapados” járatokra váltott, és a poggyászfeladás ára drasztikusan magasra szökött.

Mikor repülünk, azzal kezdjük az utat hogy körültekintően becsomagolunk. Szeretnénk elkerülni a túlsúlyos bőröndökkel járó pénzbírságot.

„Gondosan megtervezzük a költségeket, számolunk a büntetés árával.”

Lukács 14:28-33-ban Jézus arra bátorítja az Őt keresőket, hogy számoljanak követésének az árával mielőtt elindulnak Vele az úton. Majd azzal fejezi be: „ha le nem mondtok mindenről, amitek csak van, nem lehettek a tanítványaim!”

Jézus nekünk ajándékozta a megváltást, az újjászületést, és az örök életet, de cserébe az életünket kéri. Mindenképpen mi járunk jobban, de mégis fontos, hogy számoljunk az árral, életünk feladásával, mielőtt elkötelezzük magunkat Neki.

Néha nekünk is, akik régóta követjük már Jézust, fel kell tenni a kérdést, hogy vajon az életünk teljesen neki van-e még mindig szentelve. Krisztus a trónt foglalja el az életemben, vagy csak a fapadot?

Eredeti: Throne or wooden bench

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  


Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment