2017-12-07

Örök hála és élő reménység


Drága keresztények! Megkaptunk a legnagyobb ajándékot: örökre szóló megváltásunkat. Ez éppen elég lenne arra, hogy folyamatosan hálás szívvel éljünk.


Isten arra hív, hogy imádkozzunk a szükségeinkért, és aggodalmainkért, és ezt is kell tennünk.

De amikor Isten tervében nehézségek szerepelnek, gondolhatunk arra az ajándékra, ami már a miénk. Nem „érdemeljük meg” a megváltást, így egyértelműen a könnyű életet sem.

Bűnbocsánatot nyertünk, és az örökkévalóságot Krisztussal töltjük majd. Egyedül ez a tény, örök hálára és élő reménységre kéne, hogy indítson minket.


„Áldott legyen az Isten, Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült bennünket Jézus Krisztusnak a halálból való feltámasztása által. Ez pedig élő reménységet jelent a számunkra. Most tehát reménységgel várjuk, hogy megkapjuk örökségünket, amelyet semmi sem tehet tönkre, s amely soha meg nem fakul, és sohasem veszít az értékéből, mert a Mennyben őrzik a számunkra. Mindez a tiétek, akiket Isten hatalma védelmez a hitetek által, ameddig a teljes üdvösséget el nem éritek. Ez már el van készítve, hogy az idők végén mindenki számára lelepleződjön. Ezért tölt el benneteket nagy öröm — annak ellenére, hogy most még egy kis ideig különböző megpróbáltatások szomorúságot okoznak nektek.” 1 Péter 1:3-6

Ha tetszett ez az áhítat, akkor iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Eredeti forrás:  Eternal Gratitude and Great Expectations

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment