2017-12-14

Megbeszélni, megvitatni vagy lejáratni



A teremtés és az evolúció nézetei között folyó egyik vita akkor siklott félre, amikor az evolucionista elkezdte csúfolni a teremtéshívőt és megpróbálta lejáratni felfogását. (1)

Ugyanez történik a szociális média különböző fórumain is, mikor az emberek goromba megjegyzéseket tesznek vitapartnerükre. Sajnálatos módon, sok keresztény is van a faragatlan vitatkozók között.

Mindannyiunknak hasznára válna, ha kívülről megtanulnánk
Kolossé 4:6-ot: 

Amikor velük beszéltek, legyetek mindig bölcsek és kedvesek! Akkor majd mindig tudni fogjátok, hogy kinek mit válaszoljatok.”

Egyre romló világunkban, mi vagyunk a só. Nem alkudhatunk meg a Biblia tanítását illetően, de kedvesen kell az embereket bátorítanunk.

Könnyű olyan emberekkel kijönni, akikkel egyetértünk. De valódi jellemünk akkor mutatkozik meg, mikor kedvességgel és alázattal tudunk viszonyulni az ellenfelünkhöz is.

A teremtéshívő és az evolucionista közti vita során a teremtéshívő egyszer sem járatta le goromba riválisát. Isten szemében így kétszeresen lett nyertes. (2)
--------------------
(1) Isten már előre beszélt erről a taktikáról: 
2 Péter 3:3-5
(2) Helyesen elmagyarázta neki, hogy Isten miként teremtette meg a világot és kegyelemmel fordult ellenfeléhez. 


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  


Eredeti forrás: Discuss Debate Discredit

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola