2017-11-27

A jó hallgatók "tündökölnek"



Egy olyan kultúrában, ahol az emberek egyre inkább énközpontúak, tündökölhetünk Krisztus fényével, (Máté 5:16) ha megfogadjuk Jakab 1:19 egyszerű, de mélyreható tanácsát:

„Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra.” (1)

Ha véget ér egy beszélgetésünk és ráébredünk, hogy végig mi beszéltünk, akkor nem tündököltünk.

Az önzetlen emberek meghallgatják a másikat és kérdéseket tesznek fel. Tudják mikor szenvednek a körülöttük lévők és mikor örvendeznek. Érdekli őket más emberek élete, érzékenyek a nézeteikre és tudatában vannak szükségeiknek.

Filippi 2:3-4 egy másik jó Igeszakasz beszélgetéseink megvizsgálásához:

 Ne az önzés vagy a dicsőségvágy irányítson benneteket! Ellenkezőleg, legyetek alázatosak, és a testvéreiteket részesítsétek előnyben magatokkal szemben! Ne a saját érdekeiteket tartsátok szem előtt, hanem mindenki a másik javát keresse!

Kérjük Istent, hogy segítsen jó hallgatókká válnunk!
----------------
(1) Ha jobban érdekelnek mások, mint saját magunk, akkor „késedelmesek leszünk a haragra”. (Jakab 1:19). Angolul olvashatsz más Igehelyeket a harag legyőzéséről itt: Scriptures and Resources for Conquering Anger.

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlelvelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces ahítatainkat.  

Eredeti forrás:  Good listeners "shine"

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

No comments:

Post a Comment