2015-05-11

Mások tetszésére lenni...

Amikor arra gondolunk, hogy valaki mások tetszésére akar lenni, akkor gyakran egy olyan valaki jut eszünkbe, aki akaratában gyenge, lábtörlő típus. De mások tetszésére lenni valójában nagyon sokszor egy kényes és összetett probléma a legtöbbünk számára. 

Amikor elutasítanak mások, akkor a legtöbbször bizonytalanul érzem magam, de a következő 3 dolgot tanulom: 

1. ha bizonytalanul érzem magam valakivel szemben, akkor az egy biztos jele annak, hogy annak az embernek a tetszésére akarok lenni. 

2. Az emberek elvárásai és véleménye változik. 

3. Isten elvárásai maradandóak és megbízhatóak. 

Vannak emberek, akik leíratkoznak “A szeretet üzenete” oldaláról, mert nem tetszik nekik az, amiről írok. Ezt eltudnám kerülni azzal, ha csupa olyan dologról írnék, ami biztató. De azt is tudom, hogy nekem szükségem van a helyreigazításra és a feddésre legalább annyira, mint a biztatásra, így tovább folytatom az írást mindegyik szempontból. 

Amikor a bizonytalanság felbukkan az életemben, vagy amikor újabb emberek íratkoznak le a blogomról, akkor a Kolossé 3:23 segít abban a tanulási folyamatban, hogy hogyan kezeljem ezeket a helyzeteket. “Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek...” 

Ha te is küzdesz megfelelési kényszerrel és bizonytalanul érzed magad, akkor tanuld meg ezt az Igeverset! 

Eredeti forrás: 
1-Minut Bible Love Notes - People Pleasers