2015-05-25

A megértésen túl...

Valaha elgondolkodtál már azon, hogy egyáltalán miért imádkozunk? Mert ha Isten valamit meg akar tenni, az akkor is meg fog történni, ha imádkozunk érte, és akkor is ha nem. 

C.S. Lewis egyszer azt mondta, hogy ha így gondolkodunk, akkor ez ugyan az a kategória mint: “Miért mossunk kezet? Ha Isten akarja, hogy tiszta legyen a kezünk, akkor tiszta lesz akkor is ha megmossuk, és akkor is, ha nem.” 

Habár teljesen nem tudjuk felfogni, hogy mit is jelent imádkozni, mert véges a gondolkodásunk, de Isten mégis arra kér, hogy: “szüntelenül imádkozzatok.” 
~ 1 Thesszalonika 5:17

A Biblia biztosít arról, hogy amennyiben imádkozunk, az jó hatással lesz ránk. Például, ha imádkozunk, akkor Isten békessége betölt minket.

“Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”  
~ Filippi 4:6-7

Ha nem értjük hogyan lehetséges, hogy az imádság által megtapasztalhatjuk azt a felfoghatatlan békességet, amivel betölt minket, akkor nem kellene meglepődnünk azon sem, hogy nem értjük magát az imádságot.

Nem az a lényeg hogy értjük-e, hogy az imádság hogyan működik, sokkal inkább, hogy gyakoroljuk-e?

Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - Beyond Understanding