2015-01-12

Elfelejtettünk elpirulni?

1968-ban egy filmet megnéztem a moziban. A mai filmekhez képest ez egy nagyon szolid film volt, de volt olyan része a filmnek, ami miatt elpirultam, és örülök, hogy a barátnőim nem látták a sötétített szoba miatt.

Nem kellett volna rosszul érezni magam, amiért elpirultam, mert egyértelműen zavarbaejtő jelenet volt a képernyőn.

Jeremiás 6:15-ben olvassuk, hogy “Szégyenkezniük kellene, mert utálatos, amit tettek. De nem akarnak szégyenkezni, és már pirulni sem tudnak.” 

Efézus 4:19-ben olvassuk, hogy ”Ezért erkölcsi érzékükben eltompulva, gátlástalanul mindenféle tisztátalan tevékenységre vetemedtek nyereségvágyukban.” 

Amikor a szórakozás nevében a zene, filmek, könyvek, TV sorozatok kínálta lehetőségekben elmerülünk, amely a kimeríthetelen variációit adja a különbő szexuális képeknek, halálnak, gyilkosságnak, kínzásnak, meztelenségnek és egyéb obszcén dolgoknak. Akkor ezek hatására szépen lassan immunissá válunk, és már nem az Isten által belénk ültett védőrenszeren keresztül reagálunk. 

Ezen első lépés a bűn felé akkor kezdődik, amikor egyre kényelmesebbé és megszokottabbá válnak azok a dolgok, amelyek inkább el kellene hogy pirítsanak. 

“Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” Példabeszédek 4:23

 Te a szórakozás nevében, mit engedsz be az életedbe?

 Eredeti forrás: 
1-Minute Bible Love Notes - Have We Forgotten How To Blush?