2014-02-10

A legszebb nő a világon

A People magazin Gwyneth Paltrow-t választotta 2013 legszebb hölgyének. Az előző évben Beyoncé, míg két évvel korábban Jennifer Lopez szerepelt az első helyen. A „legszebb” egy egy olyan jelző, amellyel minden nő dicsekedni szeretne.

 

Sajnos a mai világban sokkal inkább a szépség, a csillogás és a hozzáértés számít, mint a hűség, a becsület, az alázat, a tisztaság és az istenfélelem.  

 

A Jeremiás 9,23-24 szerint: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr!

 

Időről-időre újra a valódi értékeimre kell irányítanom a figyelmemet. Könnyű a szépség, a hírnév, valamint a vagyon bűvkörébe kerülni, hiszen a kultúránk elsősorban ezeket értékeli.

 


Imádkozz velem együtt azért, hogy Isten hangolja össze az értékeinket az Övéivel, és azzal dicsekedjünk, hogy ismerjük az Urat, és a szeretetben, a jogban és az igazságban telik kedvünk!