2013-11-17

Rejtett összetevők

A kávétejszín címkéjén az állt, hogy „fele-fele arányban” tejből és tejszínből áll, de amikor közelebbről megvizsgáltam, feltűnt, hogy rejtett összetevőket is tartalmaz.

 

Úgy gondoltam, hogy a tejpornál még mindig jobb – amely távolról sem tartalmaz semmiféle tejterméket –, de ez sem az volt, aminek látszott.

 

Nemrégiben azt is észrevettem, hogy a kedvenc salátaöntetem propilén-glikolt tartalmaz, amely a fagyálló egyik vegyülete. Azt hittem, hogy egészségesen táplálkozom, amikor a salátámra öntöttem, a bizonyítékok azonban azt mutatják, hogy ez az FDA (amerikai Élelmiszerellenőrző Központ) által jóváhagyott anyag egészségügyi problémákat okoz.

 

Közülünk vajon hányan betegednek meg az ehhez hasonló „rejtett összetevők” fogyasztásának következményeként?

 

És vajon hányan gyengélkednek lelkileg a szórakozásuk során fogyasztott rejtett összetevők miatt?

 

A legnépszerűbb TV show műsorok, zeneszámok, mozifilmek és könyvek rejtett elemeket is tartalmaznak. Régebben ezeket a témákat finoman beleszőtték a szereplők személyiségébe  és a különböző helyzetekbe, de amiatt, hogy az amerikaiak elveszítették egészséges látásukat a jót és a gonoszt illetően, mostanában egyre inkább előtérbe kerülnek az erkölcstelen és erőszakos témák.

 

Arra kérem az Urat, hogy segítsen nekem beazonosítani ezeket a rejtett összetevőket az életemben. Kérdd te is ugyanezt!

 

Az alábbi angol nyelvű linken többet megtudhatsz a propilén-glikolról: propylene glycol