2013-02-17

Ugyanaz a régi hazugság


A depresszió hazug – egy hang, ami egyenesen a Sátántól jön. Minél inkább hallgatunk a depresszióra, annál sötétebb lesz a világképünk.

Sajnos gyakran úgy próbálunk egy depressziós embernek segíteni, hogy jobban érezze magát, hogy az önbecsülését növeljük, ahelyett, hogy a hazugságot igazítanánk helyre. 

A félelem, a bizonytalanság, a kilátástalanság a depresszió tünetei, nem pedig a kiváltó okai. 

Mindezt tapasztalatból mondom. Néhány évvel ezelőtt hagytam, hogy egy egész életre szóló csalódás hat hónapra a depresszió vermébe taszítson. Csak akkor kezdtem el felépülni, amikor már nem hallgattam tovább a hazugságra. 

És a depresszió mindannyiunk számára ugyanazt a hazugságot sugallja. A hazugság pedig az, hogy: „Nem lehetsz boldog, hacsak nem …” A mondat vége mindannyiunknál más: „hacsak nem jön rendbe az egészséged”, „hacsak nem javul az anyagi helyzeted”, „hacsak nem javul egy számodra fontos kapcsolat”, „hacsak nem”, „hacsak nem”… 

Az igazság azonban az, hogy a boldogságunk mindössze egyetlen körülmény függvénye, mégpedig az Úrral való kapcsolatunké. 

Ő nem mindig teszi boldoggá a helyzeteket, ám az Ő igazsága mindig békességet ad nekünk és szabaddá tesz minket. (János 8,31-32; 14,27)
Balla Márta fordítása 
Same Old Lie
 
Ezt az üzenetet az új audiós funkció használatával hallgathatod meg.: