2024-04-23

Egyszerre csak egy nap - bibliai alapelv


“Egyszerre csak egy nap” - ez az elv volt már dalok és televíziós műsorok címe, de ugyanakkor egy bibliai alapelv is a mindennapi életünk stresszének kezelésére.

Máté 6. fejezete tele van Megváltónk hasznos tanácsaival. Utolsó szavai az aggodalomról és a prioritásokról szólnak:

Ne aggódjatok tehát a holnap miatt! A holnap majd magával hozza az új gondokat és az új megoldásokat is. Minden napnak elég a maga gondja-baja. (Máté 6:34).

Ez nagyon fontos kulcs az egészséges keresztény élethez, ami egy fontos igazságból következik az előző versből: keressétek először az ő országát és igazságát (Máté 6:33).

Képesek vagyunk-e egy egész év kapcsolati nehézségeit kezelni a következő huszonnégy órában? Vagy el tudjuk-e viselni egy nap alatt egy egész év pénzügyi kihívásait vagy egészségügyi problémáit?

Még ha a rossz dolgok elkerülhetetlenek is, elkerülhetjük a szorongást és aggodalmat, ha Isten céljait keressük, és bízunk benne, hogy átsegít minket minden egyes napon.

Isten ismeri a jövőt, és megígérte, hogy a legrosszabb helyzeteket is felhasználja a javunkra (1János 5:1-5; Róma 8:28).

Ezért holnap és a többi napon, amikor felébredünk, keressük Isten országának céljait, és legyünk tudatában annak, hogy Ő ad nekünk elegendő erőt és bátorságot, amire szükségünk van azon a napon.

💙💙💙

Hasonló témakörben lásd:
Az erre a kérdésre adott válasz meglepő lehet számodra, figyelembe véve azt, amit ebben az áhítatban írtam, de mégsem ellentmondásos.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment