2023-03-21

Vannak, akik szekerekben, mások lovakban bíznak


A 20. zsoltár első öt versében Dávid “áldásokat” kíván nekünk, Isten oltalmát, segítségét, támogatását és örömét kívánja ránk, amikor bajban vagyunk.

Dávid egyértelműen úgy nézett Istenre, mint gondoskodójára, megtartójára, segítőjére, teremtőjére és Urára.

A 7.(8.) vers olyan erőteljes és inspiráló. Ez az egyik kedvencem: 

“Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg.” (angol - “az Úrnak, a mi Istenünknek nevében bízunk”)

A legtöbb ember az erő látható, világi formáiban bízik. De Dávid Isten erejében bízott, és ezt a bizalmat akkor bizonyította, amikor szemtől szemben állt egy óriással.

Senki sem gondolta, hogy a fiatal Dávid legyőzheti az óriás Góliátot. De Dávid nem a saját erejében bízott.

Amikor felnézett a gonosz Góliát arcába, a Zsoltárok 20:7(8) igazságát így kiáltotta:Dávid így felelt a filiszteusnak: Te karddal, lándzsával és dárdával jössz ellenem, de én a seregek Urának, Izráel csapatai Istenének a nevében megyek ellened, akit te kicsúfoltál. (1Sámuel 17:45).

Sok Istent meghazudtoló Góliát támad ma a keresztények ellen, abban a reményben, hogy majd megtagadjuk Isten Igéjét, vagy megbújunk a torz “ne ítélj” tanítások mögé.

De az igaz hívők nem futnak el, nem adják meg magukat és nem bújnak el, mert bátran szembeszállhatunk ezekkel a fenyegetésekkel a Mindenható Úr nevében.

-----------

Még egy áhítat Dávid hitéről:

3 dolog, ami segített Dávidnak szilárdan állni - Ezek a dolgok segíthetnek nekünk is szilárdan állni. 

A Zsoltárok könyve gazdag sokatmondó igazságokban, amelyek segíthetnek az Úrral való mindennapi járásunkban.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment