2022-08-28

Miért kell a keresztényeknek mégis szembesülniük a végső ítélettel?


Miért kell a hívőknek mégis szembenézni a végső ítélettel, ha Krisztus már fizetett a bűneinkért?
*

1. Az ítélet nem egyenlő a büntetéssel. A bűn büntetése halál, de a hívők örök életet kapnak (Róma 6:23).

A Szentírás azonban azt mondja, hogy Isten mégis megítéli a hívőket (Máté 12:36; 2Korinthus 5:10; 1Péter 4:17-18).

2. Ahogyan itt a földön elszenvedjük a bűneink következményeit annak ellenére, hogy megbocsátást nyertünk, a végső következményük talán az lesz, hogy akkor majd alaposan megértjük, mennyire fájnak bűneink Istennek (pl. 1Mózes 6:5-6).

Helyesnek tűnik, hogy lehetőségünk legyen kifejezni szomorúságunkat olyan bűnök miatt, amelyeket itt a földön figyelmen kívül hagytunk.

3. Krisztus megígéri, hogy a mennyben letörli minden könnyünket (Jelenések 21:4). Talán az utolsó könnyeink a végső ítéletkor lesznek. Milyen csodálatos tudni, hogy ezt a terhet nem cipeljük az örökkévalóságig.

Amikor majd Isten ítélőszéke előtt állunk, Krisztus elmagyarázza, hogy nevünk azért van beírva az Élet Könyvébe, amit Ő tett értünk (1János 2:1; Jelenések 20:11-12).

Ámen!

*Egyik olvasóm tette fel ezt a kérdést e-mailben, és úgy gondoltam, hogy elég fontos ahhoz, hogy egy áhítatban foglalkozzam vele.

--------------------------------

Van néhány bibliatanító, aki azt állítják, hogy a végső ítélet nem foglalkozik a hívők egyetlen bűnével sem, csak a jutalmakkal vagy azok hiányával. Az olyan igehelyek, mint 1Péter 4 és a fent felsorolt ​​többiek, cáfolják ezt az értelmezést.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment