2021-12-26

9. Zsoltár: bátorító emlékeztető


A 9. Zsoltár egy gyönyörű megerősítés Isten jelleméről.

Dávid ezzel az ígérettel kezdi: “Elsorolom csodálatos tetteidet.

Mikor beszéltél utoljára valakinek arról, amit Isten érted tett? Ez egy nagyszerű módja annak, hogy perspektívát nyerjünk, bátorítsuk egy hívő társunkat, vagy beszéljünk Krisztusról egy nem hívő barátunknak.

Ezután Dávid ezt írja: “Vigadok és örülök neked, énekkel dicsérem neved, ó Felséges!

Isten dicséretének éneklése egy másik módja annak, hogy örömet és perspektívát vigyünk napjainkba. Segít abban, hogy rabul ejtsük gondolatainkat és így megőrizhessük pozitív szemléletünket (2Korinthus 10:5).

Dávid éppen problémákkal küszködött, amikor megírta ezt a zsoltárt, és ezeket elmondta az Úrnak. De kéréseit összevegyítette Isten erejének és tökéletes igazságosságának megerősítésével.

Amikor nehézségekkel küzdünk, jó emlékeztetni magunkat Isten jellemére, az igazságosság iránti szeretetére, tisztaságára, életünk minden részletével való törődésére.

A 10 (11). vers a legjobb összefoglalója ennek a zsoltárnak: “Ezért bíznak benned, akik igazán ismernek téged, mert te, Örökkévaló, nem hagyod el, aki hozzád fordul segítségért.

Ezt az igazságot érdemes ismételgetni és megosztani másokkal!


-------------


Fordította: Márton Marika


Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment