2021-01-05

Az vagy, amit megeszel


Amikor a lelkünkről van szó, olyanná válunk, mint amit “megeszünk”.

Ha elménket „kulturális egészségtelen ételekkel” vagy a Szentírásról szóló hamis tanításokkal töltjük meg, gondolataink összezavarodnak és istentelenek lesznek. Ez végül befolyásolja tetteinket.

Ha elménket Isten bölcsességével és igazságával töltjük meg, gondolataink bölcsek lesznek, és ebből kifolyólag cselekedeteink is.

Ezért mondta Jézus: “Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” (Máté 4:4).

Ezért mondta a zsoltáros: “Milyen édesek ínyemnek ígéreteid! Édesebbek, mint számnak a méz.” (Zsoltár 119:103)

Ezért mondta Dávid: “Ízleljétek és lássátok meg, hogy jó az Örökkévaló!” mert az ő döntései édesebbek a méznél, még a legfinomabb méznél is!” (Zsoltár 34:8(9)Zsoltár 19:10(11)

 “Ilyen a bölcsesség is: édes a lelkednek. Ha megtalálod, szép jövő vár rád, és amit remélsz, abban nem fogsz csalódni.” (Példabeszédek 24:14)

Valószínűleg Jeremiás fejezte ki a “legízletesebben”: “Mikor szóltál hozzám, csak úgy ittam szavaidat. Igéd volt szívem öröme, és gyönyörűségem, mert nevedet viselem, Örökkévaló, Seregek Ura és Istene!(Jeremiás 15:16)

Lakomázzunk Isten Igéjéből!

🍩 A lelki egészségtelen étel megtalálható az egyházban is és a világban is. Töltsük meg elméinket a teljes értékű evangélium eledelével 🍓, ne pedig lelki “spam”-mel. 


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment