2020-12-06

E három alkalommal fojtsd magadba a szót


Mindnyájunknak van véleménye, de a keresztényeknek az van megparancsolva, hogy beszédünk mindig legyen “kedves” (Kolossé 4:6).

Íme 3 olyan alkalom, amikor magunkba kell fojtani a szót:

1. Amikor az általunk kedvelt dolgok dogmatikussá válnak

Isten nem csak egy felekezetet, bibliatanulmányozási módszert, bibliafordítást, oktatási típust vagy a zenei stílust helyesel. Számos téma túl bonyolult ahhoz, hogy "Isten nézete" szerintire sűrítsük össze. Legyünk tehát figyelmesek azokkal, akikkel nem értünk egyet (Róma 14; Filippi 2:3).

2. Amikor rossz az időzítésünk

A még nem megváltott embereknek megtérésre van szükségük mielőtt megértenék Isten elveit. Vajon a megfelelő üzenetet mondjuk-e az embereknek, a megfelelő időben és a megfelelő helyen? Máté 7:6 lehet kissé durván hangzik, de fontos elv, hogy Isten mély dolgait ne osszuk meg addig az emberekkel amíg meg nem nyílnak és készen nem állnak rá.

3. Amikor a tényekről nem győződtünk meg

Nagyon könnyű (de nagyon kegyetlen dolog) olyan pletykákat híresztelni, amelyekről nem győződtünk meg, még akkor is, ha ezt olyan valakitől halljuk, akit tisztelünk (Péld. 18:17; 1.Pét. 2:1).

Mielőtt azt állítanánk, hogy ismerjük Isten nézőpontját az egészségügyi reformról, vagy a legújabb pletykákat híreszteljük egy keresztény vezetőről, győződjünk meg a tényekről, ellenőrizzük a szívünket és ne siessünk a beszéddel, inkább fojtsuk magunkba a szót. Kegyelmet várunk el másoktól, ezért mi magunk is adjuk ugyanezt.

🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔🎔

Megegyzés: Az élet számos területén egynél több helyes választási lehetőség létezik. De persze vannak rossz döntések is. Például, amikor azt mondom, hogy Isten nem csak egy felekezetet hagyott jóvá, ez nem azt jelenti, hogy Isten jóváhagyja a szektákat vagy a hamis tanításokat.


-------------


Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente kétszer megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment