2019-08-18

Buszjegyek

 

Amikor Budapesten tömegközlekedéssel utazunk (valamikor itt éltünk), a buszvezetők nem ellenőrzik a jegyeket. Némelyek ezért próbálkoznak ingyen utazni, remélve, hogy nem kapják el őket.

Azonban a közlekedési tisztviselők véletlenszerűen felszállnak egy-egy buszra közönséges öltözetben. Később, miután az ajtókat bezárták, karszalagokat helyeznek fel, és elkezdik ellenőrizni a jegyeket. 

Egy percig az illegális utasok még nyugodtak és vidámak. De a következő pillanatban már elkezdenek aggódni és lassan a busz hátsó ajtaja felé mozdulnak remélve, hogy a következő megállónál le tudnak szállni mielőtt az ellenőr odaér hozzájuk. 

Milyen csodálatosan illusztrálja ez a Róma 3:20-at: “Mert a törvény cselekedeteiből nem fog megigazulni egyetlen halandó sem őelőtte. Hiszen a törvényből csak a bűn felismerése adódik.” 

Isten törvénye olyan, mint az ellenőrök, akik felszállnak a buszra. Ők nem árulhatnak buszjegyeket. Amit ők megtehetnek, az csupán az, hogy megbírságolják az illegális utasokat. 

De a jó dolog ez: A keresztények olyanok, mint a legális utasok a buszon. Azonban mi nem vásároljuk meg saját jegyeinket. Krisztus vásárolta meg helyettünk! 

“Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” Róma 6:23 

 ---------------------

Eredeti: Bus Tickets
Fordította: Márton Marika

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment