2019-01-09

Ne felejtsd el a szemüveged!



Szemüveg nélkül egyedül a nagy "E" betűt látom a látásvizsgáló táblán. 

A többire csak tippelni tudok. 

A szemüvegem nélkül egyátalán nem látok jól - szükségem van korrekciós lencsékre. 

A világ erkölcsről alkotott képe is homályos - éppen úgy, mint az enyém a szemüveg nélkül (1 János 2:16), de a Biblia a "szemüvegem" (Zsoltárok 119:105). 

Fontos felismerni, hogy az Írás nem változik a kultúra homályos elképzeléseinek megfelelően. Ehelyett kijavítja ezeket (2 Timóteus 3:16-17). 

Például az elmúlt 50 évben, kultúránk jóváhagyta a házasság előtti szexuális kapcsolatot, a pornográfiát, a homoszexualitást, és a transzneműséget. Ugyancsak felértékelte a pénzt és az önbizalmat, és csökkentette az őszinteség és az önmegtagadás értékét. 

De Isten változthatatlan és az Igéje is az! (Zsidók 13:8; Ézsaiás 40:8). Szerető teremtőnk a legjobbat akarja szánunkra. Ő azt is jól tudja, hogy mi az, ami káros a lelkünknek! 

Így bármikor azt érzed, hogy erkölcsi kérdésekben nem látsz tisztán, vedd fel az Ige szemüvegét és vizsgáld meg a kérdést a "korrekciós lencsék" segítségével.

------

Eredeti: Don't forget your glasses

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola 

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat.

No comments:

Post a Comment