2018-09-13

Kilenc dolog, ami el fog tűnni életed során


Ez a lista néhány évvel ezelőtt terjedt el – olyan dolgokat soroltak fel rajta, amik még a mi életünk során el fognak tűnni. 

A listának több változata is van, de általában mind tartalmazza a következő kilenc dolgot, amiről a szakértők úgy gondolják, hamarosan eltűnik: 

1. Posta hivatalok 
2. Csekkek 
3. Újságok 
4. Könyvek 
5. Vonalas telefonok 
6. Zenei CD-k 
7. Televíziók
8. Írásos emlékek, videók vagy papír alapú fényképek 
9. Magánélet

Érdekes, hogy a legtöbb ezek közül szavakkal kapcsolatos – szavakkal, amiket leírtunk, kimondtunk, elküldtünk, felvettünk vagy elénekeltünk. 

szavak küldésének, átadásának, rögzítésének, tárolásának és megőrzésének módja változik, és ki is mehet a divatból, de a szavak mégis lételemei életünknek. Azzal is mind egyetértünk, hogy nem minden szó bír ugyanolyan értékkel. Néhány már holnap elszáll, más szavak pedig az emberiség egész történelmén át megmaradnak. 

Mégis, a legértékesebb szóról itt olvasunk: 


„Mert amit Isten kimond, az a szó, élő, erőteljes és hatékony. Isten szava élesebb, mint a legélesebb kétélű kard. Mélyen belénk hatol, egészen addig, ahol a szellem és a lélek közötti határ húzódik. Isten beszéde behatol a csontjaink találkozásáig, sőt a csontjaink belsejébe is: megítéli és szétválogatja szívünk gondolatait és szándékait.” Zsidók 4:12 

Élő, erőteljes, hatékony, belénk hatol a csontjaink találkozásáig, szétválogatja szívünk gondolatait és megmutatja Isten örökkévaló szívét. 

Nem számít, hogy miként tároljuk, vagy adjuk tovább Isten Szavát, mindenképpen életet átformáló szavak. Egyetlen napot sem hagyhatunk elmúlni Isten szerető üzenete nélkül. 

© copyright Gail Burton Purath, 2011 

--------------

Eredeti: 9 things that will during disappear during your lifetime

Fordította: Bolbásné Gyaraki Viola

Ha tetszett ez az áhítat, iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre a blog jobb oldalán, és hetente megkapod friss egyperces áhítatainkat. 

No comments:

Post a Comment